skip to Main Content

CNC draaien

Metaalbewerking

Hulp nodig?

E-mail ons Bel ons

CNC draaien en metaalbewerking bij Veenstra Technology

Metaalbewerking is een bijzonder specialistische techniek voor het bewerken van metalen om nieuwe structuren en vormen te creëren. Producten van metaal worden ingezet in allerlei industrieën, van zware industrie zoals de machinebouw tot de medische- en de voedingsmiddelenindustrie. Ieder productieproces vraagt om eigen, op maat gemaakte machines om het proces zo vloeiend mogelijk te laten verlopen. 

Middels verschillende vormen van metaalbewerking, zoals CNC draaien en CNC frezen, helpen we u met het op maat maken van (onderdelen voor) uw zware machines. Een van de technieken die wij in de metaalbewerking inzetten is CNC draaien. 

Hoe werkt CNC draaien?

CNC draaien is een verspaningstechniek die het bewerken van metaal in iedere gewenste vorm mogelijk wordt gemaakt. Bij verspanen worden delen van een materiaal door middel van afschuiving verwijderd, waardoor ‘spanen’ (krullen) ontstaan. Zo wordt het materiaal tot de gewenste vorm gevormd. Bij CNC draaien draait het te realiseren product rond op een speciale draaibank, terwijl de snijbeweging uitgevoerd wordt door een beitel. 

CNC staat voor Computer Numerical Control. Dit houdt in dat computergestuurde apparaten de handelingen uitvoeren en het ‘verspanen’ op zich nemen. Het grote voordeel hiervan is dat het proces geautomatiseerd werkt en herhaald kan worden. Dit maakt CNC draaien bijzonder geschikt voor het produceren van grotere series. 

CNC draaien wordt voornamelijk ingezet in de metaalbewerking, maar kan ook gebruikt worden om andere materialen te vormen. Zo wordt de techniek ook gebruikt om bijvoorbeeld hout en kunststof te verspanen.

Lees verder

CNC draaien inzetten voor uw producten 

De machines die wij gebruiken bij het CNC draaien, kunnen verschillende draaibewerkingen uitvoeren. Dit zijn onder andere langsdraaien, kopieerdraaien, dwarsdraaien, profieldraaien, schroefdraadsnijden en conusdraaien. Doordat praktisch alle draaibewerkingen mogelijk zijn met deze vorm van metaalbewerking, kunnen we uw producten bijzonder nauwkeurig en in iedere gewenste vorm produceren.

Deze vorm van metaalbewerking wordt veel gebruikt bij het vervaardigen van onderdelen in onder andere de machinebouw, de medische- en de voedingsmiddelenindustrie en verschillende andere industrieën. 

Onze specialisten kijken graag met u mee. Ze gaan het gesprek met u aan en denken mee over de oplossingen voor uw uitdaging. We beschikken over een eigen productiefaciliteit, waardoor we bijzonder flexibel zijn en altijd de oplossing op maat voor u kunnen produceren. Naast CNC draaien zijn we gespecialiseerd in verschillende andere vormen van metaalbewerking:

Wilt u meer weten over CNC draaien?

Veenstra Technology heeft ruim 100 jaar ervaring in onder andere de metaalbewerking. In 1921 is de voorloper van ons bedrijf opgericht als smederij en door de jaren heen hebben we ons ontwikkeld tot een van dé specialisten op het gebied van metaalbewerking, roerwerken, bulkbelading, machinebouw en verschillende andere industriële bewerkingen. 

Wilt u meer weten over CNC draaien bij Veenstra Technology, onze werkwijze of heeft u andere vragen? Vul het contactformulier in of neem direct contact met ons op. 

Meer informatie aanvragen

Meer informatie    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.