skip to Main Content

Dissolvers

Roerwerken

Hulp nodig?

E-mail ons Bel ons

Optimaliseer uw inkt- of verf- mengprocessen met onze Dissolvers.

Veenstra Technology is al vele jaren actief op het gebied van insteek-roerwerken, kolommengers en dissolvers. Wij hebben bij een grote verscheidenheid aan klanten op maat gemaakte mengers en dissolvers geïnstalleerd. Onze machines worden gebruikt door bedrijven in binnen- en buitenland. Wij produceren de Roerwerken, onze beladingssystemen en overige producten in onze eigen fabriek. Op deze wijze  kunnen we de hoogste kwaliteit machines en systemen garanderen én zijn we in staat om met u mee te denken. 

Download productsheet Meer informatie aanvragen

Wat zijn Dissolvers?

Dissolvers of Dissolving roerwerken zijn procesmachines die onder de categorie Roerwerken/ Mengers vallen. Een dissolver wordt gebruikt voor de bereiding van verven en inkten tijdens voordispersie. Dit wordt gedaan om organische of anorganische pigmenten en hulpstoffen klontenvrij in het oplosmiddel en het bindmiddel te dispergeren.
Dissolvers zijn toepasbaar bij het grotere, intensieve werk. Voor het mengen van verf, inkt en vaste stoffen is een dissolver erg geschikt. De dissolvers kunnen gebruikt worden bij open tanks, en alle soorten containers. Met complete besturing kunnen wij op maat gemaakte dissolvers leveren.

Lees verder

Hoe werken Dissolvers?

Bij onze Dissolvers wordt de dispersie uitgevoerd middels een roerelement. Dit roerelement is opgebouwd uit een horizontale schijf met daarop tandvormige snijders in de omtrek. Hiermee brengen Dissolvers grote schuifkrachten aan in visceuze vloeistoffen en dat maakt de productie van homogene mengsels mogelijk.

Laat Veenstra uw Disolver ontwerpen!

Veenstra heeft een zeer uitgebreide ervaring in de engineering en productie van roerwerken en mixers voor open en gesloten vaten, het ontwerpen van mengoplossingen en in het mengen en dispergeren van producten met een lage tot een zeer hoge viscositeit. Ons portfolio voor stationaire vatmengers is onderverdeeld in onder andere:

  • High Performance Dissolvers voor het bevochtigen van vaste stoffen in de vloeibare fase met behulp van een snel roterende dispergeerschijf met snelheden tussen 24-30 m/s.
  • Dissolving kolommengers, ideaal voor het mengen van vloeistoffen en het oplossen van poeders, snippers, pellets enz. met een omtreksnelheid van het roerwerk tot 15 m/s.
  • Opsteekbare mixers; Langzaam lopende roerwerken met snelheden tot 3 m/s ter voorkoming van decanteren, voor het uitharden van kleurmengsels, circulatie bij het ontgassen of voor de verwerking van temperatuurgevoelige producten.

De betrouwbare, veilige en economische werking van onze roerwerken in diverse industrieën bewijst de kwaliteit van onze machines en de flexibiliteit van hun toepassing. Samen met onze klanten in verschillende sectoren werken we voortdurend aan nieuwe technologieën en zijn we continu bezig om onze bestaande producten te verbeteren. We vinden de juiste oplossing voor uw toepassing. Of het nu gaat om een ​​standaard Dissolver of een machine op maat, van een state-of-the-art’ machine tot een volledig geïntegreerde Turnkey-oplossing.

Meer informatie    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.