skip to Main Content

Fluïdisatie systemen

Bulkbelading

Hulp nodig?

E-mail ons Bel ons

Veenstra is uw leverancier van fluïdisatiesystemen

Bij de overslag van bulkgoederen vanuit silo´s naar vrachtwagens, treinwagons of andere transportmiddelen is precisie vereist. Bij Veenstra Technology bent u aan het goede adres voor efficiënte en betrouwbare bulkbelading systemen en producten, zoals fluïdisatiesystemen. Vanuit onze eigen productiefaciliteit ontwerpen en produceren wij volledige systemen die de overslag van bulkgoederen optimaliseren. Doordat wij de producten in-house ontwerpen, kunnen we met u meedenken naar een oplossing op maat. Neem contact met ons op om uw wensen en de mogelijkheden door te spreken met onze engineers.

Meer informatie aanvragen

Fluïdisatiesystemen zorgen voor optimale doorstroom in uw silo’s

Een veelvoorkomend probleem in silo´s is brugvorming van het product. Wanneer de silo wordt uitgedragen, kan het gebeuren dat er productresten tegen de silowand ophopen: een zogenaamde ‘brug’. Hierdoor wordt de uitstroom van goederen uit de silo belemmerd. Om vervolgens de uitstroom weer op gang te krijgen, wordt in de praktijk vaak met hamers tegen de silowand of uitstroomopening geslagen, waardoor er zelfs zichtbare beschadigingen kunnen ontstaan. Deze schades kunnen worden voorkomen door toepassing van een goed fluïdisatiesysteem.

Door een fluïdisatiesysteem aan te brengen in de silo, wordt deze brugvorming voorkomen. Wij bieden meerdere soorten fluïdisatiesystemen: fluïdisatiepads en fluïdisatiebodems. Door deze systemen kan de silo worden belucht en wordt cohesie van het product in de silo voorkomen. Zo kan de inhoud van de silo goed uitstromen.

Lees verder

Een fluïdisatiepad installeren

Het installeren van een fluïdisatiepad in de silo kan zelf gedaan worden. De installatie bestaat in de basis uit deze 4 stappen:

  1. Boor – op de juiste locatie – gaten in de silo
  2. Plaats de pads 
  3. Bevestig ze met een afdichting, een sluitring en een moer
  4. Sluit de pad(s) aan op een gesloten luchtcircuitleiding

Deze luchtcircuitleiding zorgt er vervolgens voor dat er een constante stroom lucht naar de fluïdisatiepads gevoerd wordt. Heeft u vragen over de installatie, of wilt u deze liever overlaten aan onze professionals? Neem dan contact met ons op.

Op maat gemaakte fluïdisatiebodems

Een fluïdisatiebodem is een op maat gemaakte oplossing die ervoor zorgt dat er geen ophopingen (‘bruggen’) van een product in de silo ontstaat. Deze bodems zorgen ervoor dat het product over de volledige conus gefluïdiseerd wordt, door gebruik van lucht. Omdat iedere silo anders is, maken wij deze fluïdisatiebodems op maat. Wilt u meer weten over onze bodems? Neem contact met ons op, onze engineers staan voor u klaar om u van advies te voorzien over de beste oplossing voor uw laadproces.

Een onmisbaar onderdeel van het bulksysteem

Een volledig systeem voor bulkbelading bestaat uit verschillende onderdelen, die naadloos op elkaar aan moeten sluiten. Door het laadproces zo efficiënt mogelijk in te zetten, voorkomt u verlies van goederen door bijvoorbeeld verstoffing. Ook bespaart u waardevolle tijd tijdens de overslag van de goederen wanneer alle onderdelen goed op elkaar afgestemd zijn. Wij leveren fluïdisatiesystemen voor allerlei soorten goederen, waaronder voedingsmiddelen zoals cacao en bloem, en meer industriële producten zoals cement en silica. Onze fluïdisatiesystemen zijn geschikt voor gebruik in een omgeving waar voedsel verwerkt wordt. 

Naast fluïdisatiesystemen ontwikkelen en produceren wij onder meer:

Meer weten over onze fluïdisatiesystemen?

Naast systemen voor bulkbelading zijn wij pionier in roerwerken, metaalbewerking en machinebouw. Heeft u vragen over hoe uw bulkladingsproces geoptimaliseerd kan worden met behulp van een fluïdisatiesysteem? Wij kijken graag met u mee! Ook voor vragen over onze werkwijze en onze overige producten kunt u contact met ons opnemen.

Meer informatie    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.