skip to Main Content

CNC frezen

Metaalbewerking

Hulp nodig?

E-mail ons Bel ons

Metaalbewerking en CNC frezen bij Veenstra Technology

Metaalbewerking is een specialisme. Het fabriceren van onderdelen en machines van allerlei soorten materiaal vraagt om zware apparatuur en vakmensen die precies weten wat ze doen. Wij beschikken over een eigen productiefaciliteit, waar we u van tekening tot eindproduct kunnen helpen met het fabriceren van de producten die u nodig heeft. Een van de productiemethodes die wij hierbij inzetten is CNC frezen: een methode waarbij met een frees een stuk metaal heel nauwkeurig in de benodigde vorm gemaakt wordt. 

Veenstra Technology heeft ruim 100 jaar ervaring met metaalbewerking: in 1921 werd de smederij opgericht van waaruit wij zijn doorgegroeid naar het bedrijf wat we nu zijn. De kennis en ervaring die we in die jaren hebben opgedaan zetten we graag voor u in.

Meer informatie aanvragen

Hoe werkt CNC frezen?

Net als CNC draaien is CNC frezen een verspanende techniek. Bij CNC frezen worden door middel van een roterende frees delen van het materiaal van het eindproduct gefreesd. Hierbij ontstaan ‘spanen’, krullen metaal of ander materiaal, die van het product komen. 

CNC frezen is een computergestuurde techniek, CNC staat hierbij voor Computer Numerical Control. De bewegingen worden in een computer geprogrammeerd en vervolgens door een computer uitgevoerd. Zo kunnen de handelingen gemakkelijk herhaald worden. Dit zorgt ervoor dat ieder product 100% identiek is, wat van belang is bij het produceren van producten zoals reductorhuizen, tandheugels, montageplaten en spiebanen. schroefassen, cilinderhuizen en zuigerstangen. (Dit hoort eigenlijk meer bij draaien)

Er zijn bij CNC frezen verschillende technieken mogelijk. Middels 2D frezen wordt de benodigde contour (vorm) als het ware uitgesneden uit het materiaal. Bij 3D frezen is het mogelijk om vormen vanuit een 3D CAD-model te programmeren en in 3D te produceren. 

Op het gebied van metaalbewerking kunnen we u onder andere helpen met:

Lees verder

CNC frezen inzetten voor het fabriceren van uw producten

Bent u op zoek naar nieuwe onderdelen voor een van uw machines? We kunnen het benodigde onderdeel tekenen en middels CNC frezen voor u op maat produceren. Daarnaast kunnen onze specialisten middels reverse engineering een bestaand onderdeel of product kopiëren, zelfs in grote series. 

CNC frezen is geschikt voor het fabriceren van zowel kleine als grote producten. In onze eigen productiefaciliteit beschikken we over verschillende freesbanken. Hiermee kunnen we uw product in de gewenste vorm creëren, ongeacht het materiaal en het formaat. 

Naast metaal kunnen ook kunststoffen middels CNC frezen tot de gewenste vorm verwerkt worden. 

Meer weten over CNC frezen?

We kijken graag mee met uw wensen en behoeften bij het produceren van uw onderdelen. Onze eigen productiefaciliteit en de uitgebreide ervaring en kennis van onze engineers bieden ons de flexibiliteit om altijd het juiste product voor u op maat te maken. 

Naast CNC frezen en andere vormen van metaalbewerking is Veenstra Technology actief in onder andere de volgende segmenten:

Neem contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken.

Meer informatie    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.