skip to Main Content

Kotteren

Metaalbewerking

Hulp nodig?

E-mail ons Bel ons

Verleng de levensduur van uw machines met kotteren

Uw machines worden intensief gebruikt: op een gegeven moment kan het voorkomen dat gaten in de machines uitgesleten zijn. Deze gaten kunnen gerepareerd worden door te kotteren. Met deze techniek brengen we de gaten weer terug naar de originele staat en de officiële maatvoering. 

Veenstra Technology beschikt over de juiste apparatuur om uw machines middels kotteren weer te repareren. Ons bedrijf bestaat al meer dan 100 jaar: in 1921 werd de smederij opgericht die door de jaren heen uitgegroeid is tot het bedrijf dat we nu zijn.

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner die u helpt met het repareren van uw machines middels kotteren, of heeft u andere vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op, ons team kijkt graag met u mee.

Meer informatie aanvragen

Wat is kotteren en hoe werkt het?

Net als veel andere vormen van metaalbewerking is kotteren een verspaningstechniek. Verspanen houdt in dat er stukjes metaal van het werkstuk, uw machine, worden afgeschaafd. Dit gebeurt voorzichtig en zeer nauwkeurig, zodat uiteindelijk de gewenste vorm bereikt wordt. Bij kotteren staat het werkstuk stil en draait het gereedschap. 

Kotteren is toepasbaar op verschillende soorten materialen en kunststoffen. Wilt u weten of uw machines geschikt zijn om middels kotteren te repareren? Neem gerust contact met ons op.

Lees verder

Kotteren en andere vormen van metaalbewerking voor uw machines en producten

Naast kotteren zijn we bedreven in andere vormen van metaalbewerking. Andere verspanende technieken zijn bijvoorbeeld CNC draaien en CNC frezen: beide zijn computergestuurde manieren om metaal te bewerken middels verspaning. 

Wilt u spiebanen aanbrengen of bestaande spiebanen terugbrengen naar originele staat? Veenstra Technology beschikt over spiebaan steekmachines die zowel kleine als zeer grote producten kunnen bewerken. Ook lassen is een vorm van metaalbewerking waarmee we u graag van dienst zijn. We beschikken over ervaren lassers, die metalen zoals aluminium, brons en rvs kunnen lassen. 

Meer weten over wat kotteren voor u kan betekenen?

Er zijn vele technieken en machines waarmee metaal bewerkt kan worden. De specialisten van Veenstra Technology kijken graag met u mee en adviseren u over de manier die aansluit bij uw eisen en uw producten of machines. Doordat wij ervaring hebben met verschillende manieren van metaalbewerking, kunnen we altijd een passende oplossing voorstellen. 

Naast metaalbewerking zijn we actief in andere sectoren, waaronder:

Neem vrijblijvend contact op met onze adviseurs om uw wensen kenbaar te maken. We denken graag met u mee!

Meer informatie    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.