skip to Main Content

Statische kolommengers

Kolommengers

Hulp nodig?

E-mail ons Bel ons

Statische kolommengers op maat

Bent u op zoek naar een statische kolommenger om verschillende vloeistoffen mee te mixen? Veenstra Technology ontwerpt en fabriceert een reeks statische kolommengers die in uw productielijn kunnen worden geplaatst. Ze zijn speciaal ontworpen voor het mixen van kleine vaten, containers, IBC’s of grote tanks.

Sommige kolommengers kunnen worden geprogrammeerd om automatisch te mengen. Daarnaast reinigen deze mengers zichzelf nadat het vat is weggehaald. Hierdoor is het mogelijk om verschillende vloeistoffen achter elkaar te mixen. Het is een bewezen efficiënte methode en de robuuste kwaliteit garandeert een lange levensduur.

Meer weten over statische kolommengers en wat wij voor u kunnen betekenen? Of zoekt u een op maat gemaakte oplossing? Neem contact met ons op!

Dissolvers

Dissolvers zijn toepasbaar bij het grotere, zwaardere en intensieve werk, waaronder het mengen van verf, inkt en vaste stoffen.
Bekijk de producten

Vloer kolommengers

Vloermengers zijn aan de grond bevestigd en kunnen op deze manier toegevoegd worden aan de productielijn.
Bekijk de producten

Wand kolommengers

De wandmengers worden aan de wand gemonteerd. Vanuit deze positie kunnen de vloeistoffen gemixt worden.
Bekijk de producten

Hangende kolom mengers

De hangende kolommengers worden gemonteerd aan het plafond of de dakconstructie.
Bekijk de producten

De verschillende statische mengers voor ieder productieproces

Ieder product of productieproces vraagt om een specifieke aanpak. Bij Veenstra hebben we een reeks statische kolommengers die in de productielijn kunnen worden geplaatst. Deze kolommers kunnen geheel naar wens worden ontworpen, afhankelijk van wat er gemixt moet worden.

Dissolvers

Een dissolver wordt gebruikt voor het bereiden van verf, inkt en vaste stoffen. Dit wordt gedaan om klontvrij het oplosmiddel en het bindmiddel te dispergeren. Dissolvers zijn toepasbaar bij het grotere en intensievere werk en ze kunnen gebruikt worden bij open tanks en containers.

Vloer kolommengers

Vloer kolommengers of ook wel statiefmengers genoemd moeten aan de grond bevestigd worden. De vloer kolommenger kan door middel van een gebruiksvriendelijk geleidingssysteem handmatig of met een luchtcilinder omhoog en omlaag gepositioneerd worden.

Wand kolommengers

Wand kolommengers of ook wel wandmengers genoemd worden aan de wand gemonteerd. Vanuit deze positie kunnen vloeistoffen worden gemixt en kunnen de processen worden geoptimaliseerd. De wandmengers zijn door middel van het gebruiksvriendelijke geleidingssysteem handmatig of automatisch in hoogte verstelbaar met behulp van een luchtcilinder.

Hangende kolommengers

Hangende kolommengers monteert u aan het plafond of dakconstructie. De vaten worden onder de menger geplaatst zodat er vanuit deze positie gemixt kan worden. Hangende kolommengers kunnen worden toegepast bij allerlei soorten tanks en containers en op deze manier kunnen processen worden geoptimaliseerd.

Verschil statische en mobiele kolommengers

Het belangrijkste verschil tussen een statische kolommenger en een mobiele kolommenger is de mobiliteit en de flexibiliteit. Een statische kolommenger is ontworpen om op een vaste locatie te blijven en is daarom opgebouwd uit niet verplaatsbare delen. Hij wordt geïnstalleerd boven een tank of een andere vloeistofbevattende unit en blijft daar tijdens het mengproces. Een mobiele kolommenger is daarentegen speciaal ontworpen om te worden verplaatst en kan op verschillende locaties worden toegepast. Dit maakt het ideaal voor situaties waarbij de menger regelmatig moet worden verplaatst.

Een ander verschil zit hem in de intensiteit van mengen. Statische kolommengers zijn constructief zwaarder opgebouwd waardoor ze uitermate geschikt zijn voor heavy-duty toepassingen zoals het mengen van hoog viskeuze vloeistoffen en suspensies. Mobiele kolommengers zijn lichter geconstrueerd, wat het verplaatsen van deze mengers eenvoudig maakt. Hierdoor zijn ze meer geschikt voor light- en medium duty mengprocessen. Beide type kolommengers kunnen worden uitgevoerd als propeller-, anker- of turbine-roerwerken.

De keuze tussen de verschillende kolommengers is afhankelijk van de specifieke toepassing en de behoefte van de gebruiker.

Op maat gemaakt advies

Zoals eerder beschreven, vraagt ieder productieproces om een specifieke aanpak. Daarom kijken onze specialisten graag met u mee naar uw productieproces. Onze roerwerken worden in onze eigen productiefaciliteit ontwikkeld en gefabriceerd, waardoor we voor u de juiste mengers op maat kunnen maken. We zetten onze jarenlange ervaring in om een menger te ontwikkelen die aansluit bij uw wensen en behoeften.

Allround machinefabriek, gespecialiseerd in machine- en apparatenbouw

Veenstra Technology is uw partner op het gebied van machine- en apparatenbouw. U kunt bij ons terecht voor roerwerken, bulkbeladingssystemen, algemene machinebouw en metaalbewerking. Complexe machines en onderdelen worden door ons geëngineerd, geproduceerd, gereviseerd en onderhouden. Wij leveren machines en apparatuur op maat, geheel naar eigen wens en behoefte.

Meer weten? Neem contact met ons op!