skip to Main Content

Afval beladingssysteem

Cases

Hulp nodig?

E-mail ons Bel ons

Vliegas en reststofafvoersysteem voor Afvalcentrale

Voor de HVC Afvalcentrale in Alkmaar heeft Veenstra vier complete beladingssystemen geleverd voor het afvoeren van vliegas en reststoffen. Het betreft twee systemen voor de afvoer van reststoffen en twee systemen voor het afvoeren van vliegas. Voor beide types systemen geldt dat Veenstra het gehele systeem van afvoer vanuit de silo’s tot de belading van vrachtauto’s heeft gerealiseerd.

Lees verder

Achtergrond
Voor zowel de reststof afvoer als voor de vliegasafvoer ging het om het vervangen van de reeds aanwezige systemen door de Veenstra systemen. Met de Veenstra systemen kan er sneller en stofvrij worden beladen. De oude systemen zijn door HVC gefaseerd gesloopt en parallel daaraan zijn de nieuwe systemen door Veenstra op locatie opgebouwd en in bedrijf gesteld.

Leveromvang
Voor dit project heeft Veenstra onder andere de volgende items geleverd:4 stuks beladingsbalg BWE-1800 met topfilter, 4 stuks doseerkleppen 300×300 mm met pneumatische bediening, 4 stuks valbuizen met flexverbinding, 2 stuks Airslide GR300 met inspectiedeksel, 2 stuks vlakke schuifkleppen staal, 2 stuks vlakke schuifkleppen RVS316. Daarnaast heeft Veenstra alle componenten geleverd, op elkaar aangesloten en in bedrijf gesteld.