skip to Main Content

Container vulinstallatie

Cases

Hulp nodig?

E-mail ons Bel ons

Container vulinstallatie

Veenstra Technology heeft een container vullader ontwikkeld voor een container terminal in Zaandam. Met deze container vullader kan een grote zak (liner) in een container in enkele seconden tegen de containerwand worden opgeblazen om vervolgens onder druk en met grote snelheid te worden volgeladen met product. Op deze wijze wordt de container stofvrij, snel en vooral optimaal gevuld.

Lees verder

Omschrijving van de vulinstallatie
De installatie bestaat uit een frame waaraan een vultuitconstructie is gemonteerd. Om verplaatsing van deze vultuit mogelijk te maken, zijn er 2 flexibele cardan/swivel punten aangebracht. Hierdoor kan de vultuit naar voren en achteren bewegen. Dit gebeurt door middel van een dubbelwerkende cilinder die aangestuurd wordt door een elektrisch bediend 5/3 luchtventiel. De achterste stand is daarin de ruststand en de voorste stand is de vulstand.

Aan de dubbelwandige uitstroompijp is aan de voorzijde een klep aangebracht. Deze klep voorkomt naval van het te laden product en houdt productrestanten tegen en wordt handmatig bediend door een handbediend 3/2 luchtventiel op de uitstroompijp.

De dubbelwandige uitstroompijp is tevens van een aansluiting voorzien waarop een ventilator is aangesloten die de liner in de container opblaast. Voor het afsluiten van de liner is een spanband met snel sluiter (liner klem) aangebracht, zodat de vulslang van de liner om de buis kan worden geklemd. De bediening van de installatie is eenvoudig en geschiedt middels een bedieningspeer waarop verschillende knoppen zijn aangebracht.