skip to Main Content

Flocculatie roerwerken IWZ

Cases

Hulp nodig?

E-mail ons Bel ons

9 stuks flocculatie roerwerk voor Industriewaterzuivering

In opdracht van RWB Watersystems in Almelo heeft Veenstra een 9-tal roerwerken geleverd aan een IWZ (Industriewaterzuivering) van North Water in Garmerwolde. North Water is een joint venture van Evides Industriewater en Waterbedrijf Groningen. North Water verzorgt, met haar nieuwe industriewaterzuivering en de transportleidingen voor drink- en industriewater, de toelevering aan de industrie in de Eemshaven met Google als eerste grote afnemer. Het benodigde water wordt als zoetwater uit het Eemskanaal gewonnen. Met de nieuwe IWZ vergroot North water de leveringszekerheid in Noordoost-Groningen.

Lees verder

Achtergrond
De Eemshaven is de laatste jaren flink in ontwikkeling. Hierdoor is er een toenemende vraag naar Industriewater vanuit Noordoost-Groningen om te kunnen gebruiken als koel- en proceswater. Hiervoor wordt oppervlaktewater gebruikt vanuit de nieuwe IWZ Garmerwolde, zodat de drinkwaterbronnen behouden blijven voor de drinkwatervoorziening. De Veenstra roerwerken worden ingezet voor flocculatie in de nieuwe IWZ. Flocculatie wordt toegepast om slecht bezinkbare en colloïdale bestanddelen uit het water te verwijderen.

Leveromvang
Voor dit project heeft Veenstra in totaal 9 flocculatie roerwerken in drie verschillende types geleverd. Van elk type roerwerk zijn er drie stuks geleverd. De G waardes variëren van 5 tot 30, 20 tot 60 en 50 tot 110s-1. De motorvermogens variëren van 0,75kW tot 1,5kW en er zijn zowel roerwerken met 2-blads- als met 4-blads pitch Blade roerlichamen geleverd. De roerassen zijn deelbaar, 6.300 mm lang en vervaardigd uit Duplex-materiaal.